Sorkka.fi on teurastamon toiminnanohjausjärjestelmä, joka tekee teuraseläinten EU-numeroiden hallinnan helpoksi. Sorkka nopeuttaa teurastukseen liittyviä toimenpiteitä ja virheitä. Se vähentää paperitöihin kuluvaa aikaa huomattavasti ja helpottaa myös tilallisen töitä. Ohjelmisto toimii tietokoneella, älypuhelimella ja tablet-tietokoneella. Ohjelmisto ei vaikeuta tai hidasta mitään aiempaa prosessia ja se on käytössä hiottu sellaiseksi, että sitä käyttäessä ei tarvitse kiroilla yhtään. Sorkan käyttökokemukset ovat olleet pelkästään myönteisiä.

 

Esimerkki lampaiden teurastusprosessista

  1. Lammastilallinen lisää teuraspyynnön yhteydessä EU-numerot Sorkka.fi-järjestelmään kirjoittamalla tai kopioimalla suoraan Excelistä. Hän samalla kuittaa tarvittavat lisätiedot lääkityksistä ja muista olennaisista asioista oikeiksi. Ohjelmisto tarkistaa, että kaikki numerot on oikein ennen lähetystä.
  2. Teurastamo vastaanottaa teuraspyynnön ja järjestää eläinten noudon. Eläimet kuitataan noudetuiksi ja siirtyvät odottamaan teurastusta.
  3. Teurastusnäkymässä eläimet kuitataan yksi kerrallaan teurasjonoon. Teurastukseen voidaan ottaa monen tilan eläimiä sekaisin ja ohjelmisto näyttää kunkin noudetun lauman teurastilanteen.
  4. Punnitus ja lihaluokittelu onnistuu vaivattomasti pikanäppäimillä kunkin eläimen kohdalla. Ohjelmisto liittää nämä tiedot eläimen teurasilmoitukseen automaattisesti. Saat samalla seurattua, että montako kyseisen tilan eläimistä on jo käsitelty ja montako vielä puuttuu. Ohjelmisto on mahdollista kytkeä myös lukemaan painot automaattisesti suoraan puntarilta.
  5. Teurastuksen jälkeen pääset vielä hyväksymään tiedot oikeiksi ja sen jälkeen tiedot siirtyvät automaattisesti Eviralle. Tilallinen saa myös sähköpostilla automaattisesti tuloutusraportin ja muut tiedot teurastuksesta.

 

 

 

”Nykyään syötän viidessä minuutissa sen määrän EU-numeroita Eviralle mikä ennen vei minulta koko päivän. Sorkka säästää siis minulta yhden kokonaisen työpäivän joka viikko. Sorkka on sujuvoittanut monia prosessejamme merkittävästi ja vähentänyt inhimillisiä virheitä. Meillä ja tilallisilla on Sorkan käytöstä pelkästään hyviä kokemuksia.” -Sami Hahtola, Hahtolan Liha Oy

Sorkan avulla saat siis keskittyä työssäsi olennaisiin asioihin ja istua vähemmän tietokoneen ääressä. Vähennät samalla myös virheitä merkittävästi, kun tietokone pitää kaiken järjestyksessä. Sorkkaa voidaan muokata toimimaan kaikkien teuraslajien (sika, nauta, hevonen, kana, ym.) kanssa ja siihen saa myös toimintaanne sopivaksi räätälöityjä lisäominaisuuksia.

”Toimii niinkuin junan vessa!”, Lampuri Annala Juha

Ota yhteyttä ja esittelemme mielellämme ohjelmiston ominaisuuksia tarkemmin!

Sorkkaa myy ja esittelee:

Jussi Mäntylä
040-7000002